Personel

Elżbieta Ciszewska

Jestem dietetykiem z 20-letnim stażem. Ukończyłam Medyczne Studium Zawodowe – Wydział Dietetyki w Krakowie. Pracuję w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Oddziale Endokrynologii i Diabetologii. Zajmuję się szkoleniami dzieci i rodziców z cukrzycą typu I oraz typu II. Mam duże doświadczenie z pacjentami w diecie odchudzającej, z hipercholesterilemią. Udzielam porad w diecie bezglutenowej, wrzodowej.

Bliska jest mi tematyka zaburzeń odżywiania młodzieży. Prowadzę poradnictwo żywieniowe w szkołach i przedszkolach.

Interesuje mnie zdrowy styl życia i staram się go upowszechniać w mojej rodzinie jak również wśród swoich przyjaciół.

Aleksandra Skorupska
Specjalista ds. Żywienia Ćzłowieka, Dietetyk.

Absolwentka wydziału nauk o żywieniu człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Ukończyłam również studia podyplomowe w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła o kierunku: „Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka”.

Wciąż podnoszę swoje kwalifikacje biorąc udział w szkoleniach i kursach z zakresu medycyny, dietetyki, suplementacji i nie tylko.
Problemem żywienia człowieka to moja pasja. Dietetyką interesuję się już ponad 10 lat. Swoje doświadczenie zdobyłam pracując w przychodni w gabinecie dietetycznym specjalizując się głównie w leczeniu dietą dorosłych, dzieci i młodzieży. Specjalizuje się w dietach dla pacjentów z cukrzycą typu2, nadciśnieniem tętniczym, hipercholesterolemią, niedoczynnością tarczycy.

Od kilku lat współpracuję ze środowiskiem lekarskim w Lublinie z zakresu kardiologii, gastroenterologii, diabetologii i nie tylko, z którymi w razie potrzeby konsultuje problemy zdrowotne moich pacjentów. Dzięki temu moi podopieczni mogą liczyć na kompleksową opiekę zdrowego i efektywnego odchudzania.